Nieuwtjes

DE PRAKTIJK GAAT WEER OPEN VOOR REGULIERE MONDZORG!!

Zoals u wellicht heeft gezien of gelezen mogen de mondzorgpraktijken weer open! Hier zijn wij natuurlijk heel erg blij mee want we hebben ons werk en de patiënten ontzettend gemist.
De corona crisis is nog niet voorbij en om veilig te kunnen werken en de 1,5 meter in acht te houden zijn er een aantal regels opgesteld (door de commissie Leidraad Mondzorg Corona) waar wij als praktijk, maar ook u als patiënt aan moeten voldoen om de praktijk te kunnen openen. We hebben deze week dan ook nog nodig om de praktijk klaar te maken voor deze aanpassingen.

We zullen op dinsdag 28 april starten met een aangepaste agenda in 1 behandelkamer (om niet te veel mensen tegelijk in de wachtkamer te ontvangen.

Als eerste zijn aan de beurt de patiënten die tijdens de Lock down hebben aangegeven via de mail, telefoon of whatsapp klachten te hebben in de mond die niet spoedeisend zijn. Deze patiënten hebben inmiddels bericht van ons ontvangen of zullen dat vandaag of morgen krijgen.
Daarna bellen wij de patiënten die tijdens de Lock down een afspraak hadden en zijn afgebeld. Ook zullen wij alle kinderen t/m 12 jaar met een verhoogd risico op gaatjes of waarbij we beginnende gaatjes volgen (kinderen die elke 1,2 of 3 maanden komen) gaan oproepen die aan de beurt zijn voor een afspraak bij de mondhygiënist/tandarts. Wij hebben hiervoor een zorgvuldige selectie gemaakt in ons systeem. Ook de volwassenen met tandvleesproblemen zullen in deze fase worden opgeroepen.

Mocht u in de komende week geen telefoontje ontvangen maar vind u dat u of uw kind bij deze risicogroep hoort of heeft u een goede reden voor een afspraak op korte termijn, laat ons dat dan even weten door een mailtje te sturen naar info@tegekkebekkies.nl of te antwoorden op deze informatiebrief.
De halfjaarlijkse controles zullen als laatste groep aan de beurt zijn. Omdat wij momenteel maximaal 3 personen tegelijk in de praktijk kunnen ontvangen zullen gezinsafspraken mogelijk in gedeeltes gemaakt worden. Dit bekijken we even op het moment dat we zover zijn. Wellicht zijn de maatregelen dan al wat versoepeld.

Wat gaat er veranderen:

De praktijk:
Alle voorwerpen die niet noodzakelijk zijn om behandelingen uit te voeren zijn uit de praktijk verwijderd. Dit betekent dat we helaas de verkleedkleren, de tent, de knuffels, de zonnebrillen maar ook de cadeautjes achteraf weg hebben moeten halen. (Het lijkt nu net een normale tandartspraktijk). We hopen natuurlijk dat dit tijdelijk is en we dit snel weer kunnen terugbrengen want dat is nou juist het leukste aan onze praktijk op de medewerkers na natuurlijk.
Wij zullen werken met extra beschermmiddelen. Dit betekent dat de medewerkers bijvoorbeeld tijdens de gehele afspraak een face shield dragen boven op de al bestaande beschermmiddelen die wij gebruiken zoals het mondkapje en de handschoenen.

Wat verandert er voor u:
Er zullen een aantal zaken van u worden verwacht als u naar de praktijk komt. De zogenaamde spelregels.
Voordat u een afspraak krijgt in onze praktijk ontvangt u via de mail een oproep met de zogenaamde TRIAGE vragen. Deze vragen zorgen ervoor dat we alleen mensen toelaten in de praktijk waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn.
Als wij u gezond genoeg vinden om te praktijk te bezoeken dan krijgt u van ons een afspraak.

Wat wij vervolgens van u vragen is u te houden aan de door ons opgestelde spelregels. Deze zijn van groot belang want ZONDER DEZE REGELS KUNNEN WIJ UW EN ONZE VEILIGHEID NIET GARANDEREN. Wij vragen u dan ook deze aandachtig door te nemen voordat u ons bezoekt.
De spelregels zoals wij die nu hebben opgesteld zijn als volgt:

• U heeft de triagevragen beantwoord en deze teruggestuurd naar de praktijk (LET OP! Zonder de antwoorden op deze vragen zullen wij u niet ontvangen in de praktijk)
• U wordt geacht voordat u de praktijk bezoekt aan te geven als er veranderingen zijn in de gezondheid na het invullen van het triage formulier voordat u naar de praktijk komt.
• Kom niet te vroeg naar de praktijk, dus liefst vlak voor de afspraak, om overlap met andere bezoekers te voorkomen
• U bezoekt de praktijk alleen!
• Kinderen mogen 1 begeleider meenemen naar de praktijk.
• U heeft thuis de tanden gepoetst (poetshoek is niet in gebruik)
• U heeft thuis gebruik gemaakt van het toilet (toilet is op slot)
• U neemt zo min mogelijk attributen mee naar de praktijk (tassen ed.)
• Kinderen mogen 1 knuffel van thuis meenemen en indien gewenst een eigen zonnebril
• U dient gebruik te maken van de touchless alcoholdispenser in de hal om de handen te ontsmetten vóórdat u de wachtkamer in gaat
• U neemt plaats op de verste stoel in de wachtkamer (stoel 1), indien stoel 1 bezet is neemt u plaats op stoel 2.
• Als beide stoelen in de wachtkamer bezet zijn wacht u buiten de praktijk tot iemand de praktijk verlaat.
• U raakt intussen niets meer aan (telefoon, deuren, stoelen o.i.d.)
• U wordt binnengeroepen als hij/zij aan de beurt is (u hoeft zich NIET te melden)
• Wij ontvangen u met een glimlach maar schudden geen hand
• U houdt ten allen tijden de richtlijnen van het RIVM in acht (niesen/hoesten in de elleboog ed.)
• U wordt in sommige gevallen, vóór de behandeling, gevraagd om te spoelen met een spoelmiddel
• Begeleiders van kinderen blijven in de behandelkamer ten alle tijden op gepaste afstand van de behandelstoel zitten op de daarvoor aangewezen stoel achter de lijn. (We begrijpen dat u graag de hand vast houdt van uw kind maar dat is op het moment helaas niet mogelijk. Kelly, onze assistente heeft haar hand ter beschikking gesteld om vast te houden en om lekker in te knijpen mocht dat nodig zijn)
• U volgt ten alle tijden de aanwijzingen van onze medewerkers op

Als u deze regels niet nakomt dan kunnen wij uw en onze veiligheid niet garanderen en u vragen de praktijk te verlaten.

We begrijpen dat dit een hoop is om te onthouden, daarom zult u deze lijst ook toegestuurd krijgen als u een afspraak heeft gemaakt.

Wij danken u hartelijk voor uw geduld en begrip de afgelopen weken en willen nog een keer benadrukken dat als u op korte termijn een afspraak wenst u dat via de mail kunt aangeven zodat wij u kunnen inplannen.

Dank voor uw tijd en hopelijk tot snel in de praktijk!

 

-------------------------------------

 

Mondhygiënist Marieke van Zanten genomineerd voor

Rotterdamse Zakenvrouw van het jaar 2018!

Lees hier meer....

 

----------------

 

De januari 2018 editie van het Nederlands Tandartsenblad: 

NIET ZOMAAR EEN PAKTIJK! (En zo is het!)