Marieke van Zanten, Mondhygienist

In 2002 ben ik afgestudeerd als mondhygiënist aan de Hoge School van Utrecht. Al sinds mijn afstuderen was er het idee om ooit een eigen praktijk te starten maar ik vond dat ik eerst zoveel mogelijk ervaring op moest doen in verschillende praktijken en praktijkvormen. De laatste jaren ben ik werkzaam geweest in een algemene tandartsenpraktijk waar ik voornamelijk volwassenen in de stoel kreeg met vaak ernstige problemen in de mond. Problemen die voorkomen hadden kunnen worden als, in het verleden (als kind), meer was gedaan aan het voorkomen hiervan. De preventie!

 

In 2014 maakte ik kennis met het project “Gewoon Gaaf’ van het Ivoren kruis. Die methode sloot precies aan bij mijn wens om (mond)problemen te voorkomen in plaats van achteraf op te lossen. Al snel bleek dat ik mijn ideeën niet in de praktijk kwijt kon en zo kwam het plan om mijn eigen praktijk te starten weer naar boven.

Nu ben ik er helemaal klaar voor en kijk ik erg uit alle gekke bekkies (en de pappa’s en mamma’s) van Rotterdam en omstreken in mijn praktijk te mogen ontvangen!

 

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (www.mondhygienisten.nl) en sta ingeschreven in het Diploma register en het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten (www.kieskrm.nl) 

 

Om op de hoogte te blijven van alle vernieuwingen en om mijn kwaliteit te blijven garanderen volg ik jaarlijks minimaal 40 uur nascholing.