De Kindertandarts

 

Samen werken wij hard aan het verbeteren van de kennis onder kinderen en ouders over het gebit. Op deze manier werken wij samen aan een gezond gebit dat de rest van je leven gezond en sterk kan blijven. Middels preventieve mondzorg en de juiste kennis kunnen kinderen al op vroege leeftijd zelf voor hun gebit zorgen en dat ook als volwassene doorzetten. Minder klachten en problemen dus, door de situatie bij de wortels aan te pakken!

Helaas lukt dit nog niet altijd en is extra hulp van de tandarts nodig omdat er toch een gaatje ontstaat of al zit. Geen probleem, ook dat kunnen we voor je oplossen. Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om een gaatje te behandelen:

Behandelingen van gaatjes in het melkgebit:

1) Niets doen: Soms kunnen we door het gaatje toegankelijk te maken voor de tandenborstel (Slicen) en goed poetsen het gaatje stoppen. Door gebruik van fluoridetandpasta en lokale fluoride applicatie kan het beschadigde plekje weer hard worden en hoeft er verder niets aan te gebeuren

2) Vullen zonder boren (ART): Dit is een methode waarbij we het gaatje schoonmaken met handinstrumenten dus de boor komt hier niet aan te pas. Dit is minder belastend en net zo effectief. Wel duurt de behandeling iets langer dan bij het vullen op de traditionele manier. 

3) HALL techniek: Hierbij wordt bij een kiesje waar een groter gaatje in zit een klein RVS kroontje (piraten-/prinsessenkroontje) over het kiesje geplaatst. Hierdoor worden de cariës bacterien ingesloten en stopt het proces doordat er geen zuurstof meer bij kan. Het kiesje kan dan blijven zitten tot het gaat wisselen

4) Traditioneel vullen: Het gaatje wordt schoongemaakt met een klein boortje. Dit gebeurd volledig pijnloos door het kiesje/tandje te laten slapen. Eerst wordt met een watje en verdovingsgel het plekje voorverdoofd zodat je niets voelt van het prikje. 

Bij blijvende tanden/kiezen wordt de Hall techniek niet uitgevoerd omdat dit een tijdelijke oplossing is.  

De tandarts neemt ruim de tijd voor alle behandelingen en zal net als de mondhygiënist eerst zorgen dat je je op je gemak voelt. Er wordt niets uitgevoerd zonder uitgebreid overleg. 

Of je nu een tandarts of mondhygiëniste zoekt voor jouw kinderen, je bent welkom!

Je kunt een afspraak maken bij de praktijk via telefoon op 010 - 840 36 26. Huiver ook niet je vragen te stellen! Te Gekke Bekkies is ook bereikbaar via info@tegekkebekkies.nl.