Het eerste bezoek

We beginnen met een kennismakingsgesprek (30 min per persoon). Kennismaking met ons en met de praktijk. Dit is een afspraak bij een van onze mondhygiënisten. Tijdens deze afspraak zal de werkwijze van de praktijk uitlgelegd worden. Een uitgebreide vragenlijst geeft ons de informatie die wij nodig hebben om een individuele aanpak te bepalen. Hierbij komen verschillende zaken aan bod zoals bijvoorbeeld voedingspatronen, eerdere tandarts ervaringen, mondverzorging thuis ed. Ook zullen we de medische vragenlijst doornemen. Dit om de juiste voorzorgsmaatregelen te kunnen nemen mochten deze van toepassing zijn. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld allergieën of bijwerkingen van bepaalde medicijnen. Het is hierbij handig als je een recente lijst mee neemt met daarop de medicijnen die jij of je kind gebruiken. Dit kun je eventueel bij de huisarts of apotheek opvragen.

Tijdens het eerste bezoek zullen we ook een mondonderzoek doen. Lukt dit niet in de stoel dan doen we dat op een andere plek in de praktijk waar je kind zich gemakkelijk voelt. Dit kan zijn aan de tafel in de wachtkamer of in de tent! Bij hele kleine kinderen is het vooral "tandjes tellen". We kijken hierbij ondertussen naar de tanden en kiezen, het tandvlees, de stand van de tanden en kiezen, de kaken de kaakstand en de mondhygiëne. Na dit onderzoek stellen we op basis van de uitkomsten het cariësrisico vast en en maken we eventueel samen met u een behandelplan. Daarna plannen we de vervolgafspraak. 

Uitzonderingen kunnen gemaakt worden bij acute klachten. De intake kan dan eventueel meteen bij de tandarts gebeuren. Indien mogelijk zullen we deze in overleg met u ook tijdens het eerste bezoek behandelen. 

Wij werken volgens het "Gewoon Gaaf" principe van het Ivoren Kruis. Dit houd in dat wij werken vanuit preventie: Het voorkomen van problemen in de mond en de daarbij behorende behandelingen. De preventiemedewerker, de Mondhygiënist, staat bij ons dus ook centraal. Dit betekend dat u niet zoals u misschien gewend bent 2 x per jaar voor een controle naar de tandarts komt maar dat uw kind op basis van de zogenaamde risico-inschatting variërend tussen de 1 en 6 maanden terug komt voor een bezoek waarbij we dit risico samen met u en uw kind omlaag proberen te krijgen. 

 

Meer hierover leest op de pagina over "Gewoon Gaaf"