Het eerste bezoek

We beginnen met een kennismakingsgesprek (30 min per persoon). Kennismaking met ons en met de praktijk. Tijdens deze afspraak zal de werkwijze van de praktijk uitlgelegd worden. Een uitgebreide vragenlijst geeft ons de informatie die wij nodig hebben om een individuele aanpak te bepalen. Hierbij komen verschillende zaken aan bod zoals bijvoorbeeld eerdere tandarts ervaringen, mondverzorging thuis, voedingspatronen ed. Ook zullen we de medische vragenlijst afnemen. Dit om de juiste voorzorgsmaatregelen te kunnen nemen mochten deze van toepassing zijn. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld allergieën of bijwerkingen van bepaalde medicijnen. Het is hierbij handig als je een recente lijst mee neemt met daarop de medicijnen die jij of je kind gebruiken. Dit kun je eventueel bij de huisarts of apotheek opvragen.

Tijdens het eerste bezoek zullen we ook een mondonderzoek doen. Lukt dit niet in de stoel dan doen we dat op een andere plek in de praktijk waar je kind zich gemakkelijk voelt. Dit kan zijn aan de tafel in de wachtkamer of in de tent! Bij hele kleine kinderen is het vooral "tandjes tellen". We kijken hierbij ondertussen naar de tanden en kiezen, het tandvlees, de stand van de tanden en kiezen, de kaken de kaakstand en de mondhygiëne. Na dit onderzoek stellen we op basis van de uitkomsten een behandelplan voor wat we samen bespreken. Daarna plannen we de eerste behandeling.

Bij hele kleine kinderen (tot ca 3,5 jaar) kan de behandeling vaak direct en zal deze vooral uit advies aan de ouders bestaan en tandjes poetsen in de mond met een tandenborstel en/of een polijstborsteltje.

Uitzonderingen kunnen gemaakt worden bij acute klachten. Indien mogelijk zullen we deze in overleg met u wel tijdens het eerste bezoek behandelen.